School yoga

Workshops en themalessen:

Yoga op school wordt verzorgd door Agnes de Groot en Joyce Tromp de vorm van workshops.

Wereldwijd wordt yoga met groot succes geïntroduceerd in het onderwijs. Wij, als gediplomeerde kinderyoga-docenten willen op regionaal niveau hieraan bijdragen. Yoga biedt waardevolle technieken en oefeningen die kinderen kunnen gebruiken in de klas. Door beweging, visualisatie en ademhalingstechnieken creatief te combineren met een onderwerp wordt

Door yogabeoefening leren kinderen een stille ruimte in zichzelf te ontdekken. Hierdoor wordt rust en concentratie een onderdeel van hun identiteit.  

Wilt u op uw school ook ervaren wat yoga met kinderen kan doen?

Dat kan op verschillende manieren worden georganiseerd. Zo kunnen we workshops in de klas verzorgen, bijvoorbeeld aan het begin van de dag of voorafgaand aan een toets. Een workshop duurt ongeveer 45 minuten. Maar u kunt op school ook een themales organiseren onder het motto "wat je beleeft, vergeet je nooit meer". Bijvoorbeeld tijdens een gymles of ter afsluiting van een project. Een themales duurt gemiddeld een uur.  

De lessen die wij verzorgen zijn bedoeld voor alle leeftijdsgroepen, van kleuters tot tieners! Interesse? Bespreek uw vragen en/of mogelijkheden dan met ons!

Trainingen voor leerkrachten

Leerkrachten kunnen een training volgen om de yogatechnieken aan te leren om ze vervolgens toe te passen in de klas. Agnes heeft de cursusmodule "Train de trainers" gedaan bij Femy Brug van Kidsyoga en maakt als gediplomeerd en ervaren hatha yoga docente deel uit van professioneel team van docenten die deze training op locatie kunnen geven.

School yoga School yoga School yoga