17 januari 2024

Weer de Mindfulness training kunnen geven in de afgelopen periode van 2 maanden. Voor mij en mijn collega Marjo Minten een extra motivatie om zelf weer regelmatig mediteren aan op te pakken. 

Dit jaar is een jubileum jaar 25 jaar yoga lessen geven en 15 jaar onder de naam van De Vertakte boom! 13 april 2024 gaan we samen vieren met de met mantra concert van Broederhoed of mantra met Rob van Loo als zanger.

29 augustus 2023

De nieuwe yoga seizoen begint in de tweede week van september. Als goed is zijn alle yoga plaatsen bezet. Na de vakantie goed uitgerust heb ik zin weer met de lessen te beginnen.Vorig jaar Meditatie teacher diploma gehaald. Dit verdieping laat zich vertalen tijdens meeditatie en mindfullnes lessen.Tot gauw!

7 januari 2023

Veel veranderingen in de laatste maanden bij De Vertakte boom. De paarden zijn weg... Amarinske verkocht aan mijn collega. Daar kan zij verder met haar geweldige capaciteiten in de sociale manege Sprong vooruit in Oeffelt  zich verder ontwikkelen. Linda  voor haar paard Teddy heeft fijn plek in Gemert gevonden. Deze deel van activiteiten is dus afgesloten.

Yoga, meditatie en mindfullnes wordt steeds aangeboden. daar is ook veel belangsteling voor.

30 augustus 2022

Eindelijk na drie jaar corona lockdowns kunnen wij beginnen met de cursus Mindfulness. Samen met mijn colleega Marjo Minten  van Yogavi gaan wij 8 weeklijks training aanbieden. Wij hebben zin in!

26 september

Op zondag is mooi bijeenkomst met workshop bij De vertakte boom geweest. Praktijk jij en ik was de organisator van deze netwerkbijeenkomst. Coaches van de omgeving hebben kennis genomen van werkwijze met CREF-methode en paardencoaching.

15 juli

De zomerstop voor de alle lessen en workshops. Komende weken zal  een zomerstop plaats vinden bij de Vertakte boom. Het was een jaar vol van veranderingen en dit eiste van mij en deelnemers veel aanpassingsvermogen, gelukkig online konden wij nog samen genieten van de lessen. Hopelijk komende seizoen zal zonder onderbrekingen van de continuitet plaats vinden.

Fijne zomer gewenst voor ons allemaal!

1 maart

Wist je dat paarden en pony's hele sociale dieren zijn?
Ze sluiten vriendschappen, reageren op het gedrag van hun groepsgenoten en voelen zich veilig als ze deel uitmaken van een kudde. Een paard alleen vereenzaamt en voelt zich onveilig. Afscheid nemen van Rosita was niet alleen voor ons verdrietig, Amarinske rouwde met me mee.

Toeval wil dat ik een tijdje geleden in contact ben gekomen met  Linda van Bakel.
Linda begon op jonge leeftijd al met paardrijden. Sinds een aantal jaar heeft ze eigen paarden en ervaring gekregen met lesgeven en coachen. In haar vrije tijd deed ze fanatiek aan yoga en sinds kort besloot ze die twee passies met elkaar te combineren.
Ook Linda had recent afscheid moeten nemen van een paard en was niet alleen op zoek naar een weidemaatje voor haar paard Teddy, maar ook een plek waar ze meer kon doen met haar studie en ervaring. Deze combinatie maakt dat Linda en Ted goed bij De Vertakte boom passen.

Ted is een ruin van 7 jaar oud en gewend om met kinderen en volwassenen te  werken.
Voor de paardenliefhebbers onder ons, Ted is een Tinker / Irish Cobb.
Tinkers staat bekend als sterk, rustig en betrouwbaar.
De paarden zijn door de combinatie van karakter en lichaamsbouw bij uitstek geschikt voor kinderen, angstige en beginnende ruiters. Ook mensen met een beperking zijn aan deze paarden toevertrouwd. Daar komt bij dat ze mede door hun bouw en soms kleine maat echte gewichtsdragers zijn en dus met gemak een volwassene kunnen dragen.

Amarinske en Ted kunnen het goed met elkaar vinden en Ted lijkt zich al helemaal thuis te voelen op de Kuundertseheide. Naast werken met haar eigen cliënten, gaat Linda meelopen bij de Yoga te paard kindergroep. Dit als onderdeel van haar studie en het  feit dat we dan ook kunnen werken met Ted.

In dit artikel op yogawebsite en yogatijdschrift Yoga International lees je meer over Linda:
https://yoga-international.nu/reportage/linda-geeft-paardenyoga-paarden-zijn-altijd-in-het-hier-en-nu?


19 januari 

De tweede Lock down binnen een jaar, maar de yogalessen digitaal gaan gelukkig door. Verder grote verandering, mijn lieve trouwe therapiepaard Rosita is overlijden . Nu is Amarinske hopelijk goed genoeg ingeleert om Rosita te vervangen.

11 september

De nieuwe seizoen met yoga en equitherapie is begonnen. De yogaruimte is aangepast om de coronamaatregels te kunnen volgen. Heel fijn om na de vakantie weer lessen en coaching sessies te kunnen geven.

18 mei

De yoga lessen zijn weer begonne op 18 mei. Voorlopig buiten, maar met zo`n goed weer is het super leuk in de tuin de oefeningen te doen.

17 maart

Yoga lessen zijn gestopt vanwege verscherpte regels betreffende verspreding van corona virus. Hopelijk binnenkort kunnen wij ze weer hervatten.

13 december

Het jubileum jaar is al langzaam voorbij. 10 jaar al! Het was een goed gelegenheid om daar even stil bij staan...Ik mag mij gelukkig noemen met zo`n mooi opgebouwd praktijk. Niks is vanzelfsprekend, dus elke dag probeer ik met dankbaarheid mijn werk te doen...het lukt meestal aardig goed met alle mensen, die vaak al jaren verbonden zijn met mijn praktijk...daar ben ik ook heel dankbaar ervoor. Hopelijk Nieuw 2020  jaar zal ook goed en inspirerend zijn voor iedereen.

21 maart

Het programma voor het jubileum is klaar!
Het jubileum wordt gevierd op 7 april.
Vanaf 10 uur is iedereen welkom.

10 januari

Volop bezig met de voorbereidingen voor het jubileum.
Dit jaar bestaat De Vertakte boom 10 jaar!

31 oktober

Aanstaande vrijdag start de bijscholing CREF methode en dolfijnen waaraan ik deelneem!!!
Binnenkort dus ook coaching met dolfijnen in het aanbod. 


11 oktober

In januari start de nieuwe cursus Mindfulness. De lessen zullen 8 weken lang gegeven worden op zaterdagochtend van 9.00 tot 11.30. Aanmelden kan via het e-mailadres vertakteboom@live.nl.


28 augustus

De lessen van hatha yoga beginnen 10 september. De zwangerschapschapsyoga begint al vandaag en yoga te paard  op vrijdag, dus stapsgewijs de nieuwe seizoen is al begonnen!!!


16 juni

Op 21 juli vindt de yoga verdiepingsdag plaats. We gaan dieper in op de achtergrond van yoga, het zijn niet alleen de oefeningen met ons fysieke lichaam maar ook oefeningen om onze geest meer inzichten te verschaffen, dit doen we door leefregels toe te passen in ons dagelijkse leven.

2 juni

Aanstaande woensdag vinden de yogalessen plaats bij Tegeltrend Deurne tijdens de Sparkling Night.

15 februari

De Vertakte boom biedt twee yogalessen aan op 3 maart om 9.30 en 11.00. De bijdrage per persoon is €10,00. De opbrengsten van deze 2 lessen komen ten goede aan Alpe d'Huzes. Heb je interesse? Neem contact op met de yogastudio: 0492-343577 / vertakteboom@live.nl

30 januari

Carnaval vakantie is van 9 tot 18 februari.

16 januari 2018

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar in de yoga-groepen. In alle maandag groepen en op woensdag in de avond groep die start om 20.30 is er nog plek. 

23 december 2017

Kerst vakantie tot en met 7 januari 2018.

6 november 2017

De hatha yoga lessen op woensdag avond zijn blijvend verschoven naar 19.15 uur en 20.30 uur

16 oktober 2017

Amarinske is gearriveerd bij De Vertakte boom, nu nog even wennen.

1 juni 2017

Nieuw paard gekocht! Vanaf vandaag hoort Amarinske bij De Vertakte Boom. Het is een Friesche merrie van 9 jaar oud. Vorige week heeft ze een veulen gekregen. Als het veulen haar moeder niet meer nodig heeft, mag Amarinske (zonder veulen) naar Bakel verhuizen. Dit zal in september zijn. Op de foto hiernaast kun je haar. We kijken uit naar de komst van Amarinske.

Nieuws